Fysiotherapie

Wat is Fysiotherapie?

Fysiotherapie is een behandelmethode voor klachten aan uw spieren, pezen, banden, gewrichten en zenuwen, ook wel het bewegingsapparaat genoemd. Tijdens de eerste afspraak vormt onze fysiotherapeut een zo volledig mogelijk beeld van uw klachten door u eerst te onderzoeken en vragen te stellen. Het achterhalen van de oorzaak van uw klachten vinden wij zeer belangrijk. Na het stellen van de diagnose stelt onze fysiotherapeut samen met u een behandelplan op.

Dit behandelplan is maatwerk. Elk mens is anders, elke klacht is anders en elk lichaam reageert anders. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de klacht en de ernst ervan. Naast de noodzakelijke therapie wordt er tijdens de behandeling veel aandacht en zorg besteed aan goede voorlichting en adviezen om te voorkomen dat een patiënt nogmaals met hetzelfde probleem geconfronteerd wordt. Het aantal behandelingen wisselt sterk per patiënt en per aandoening en is afhankelijk van de (ernst van de) klachten, het herstelproces en de motivatie om weer beter te worden. Indien wenselijk nemen wij tussentijds contact op met de verwijzend arts. Wij zullen u als patiënt hier altijd van tevoren over informeren.

Een fysiotherapeutische behandeling duurt een half uur tot een uur. Tijdens een behandeling gaat u samen met uw fysiotherapeut aan de slag in de behandelkamer of oefenzaal. Naast de fysieke behandeling door de fysiotherapeut doet u ook oefeningen voor meer kracht, coördinatie en lenigheid. Maatwerk, helemaal toegesneden op uw klachten en lichaam.

Onze praktijk is ook gespecialiseerd in het behandelen van klachten die zich uiten in een combinatie van lichamelijke, emotionele en mentale klachten zoals: stress, onverklaarbare klachten, angststoornissen, burn-out klachten, depressie en (chronische) pijn en vermoeidheid waarvoor geen direct lichamelijke oorzaak kan worden gevonden. Vaak is er dan sprake van “psychosomatische klachten”: lichamelijke klachten waarbij psychische en sociale factoren een rol spelen. Tijdens deze behandelingen wordt onder meer gebruik gemaakt van Somatic Experiencing, EMI en Mindfulness.